Lectii de Stil by Irina Tirdea



Bine a-ți venit în salonul “IRIS Collection” Astăzi vom vorbi despre “Stil”. Coco Chanel, spunea:” ”Moda se schimbă dar stilul rămâne.” Acesta este și sfatul meu, dragi cititoate: fi-ți în pas cu moda, dar gasitiva propriul stil…!
Moda este importantă pentru aspectul nostru, însă trebuie să ne simțim bine în ținutele pe care le purtăm. Deasemenea, trebuie să fim atente în alegerile noastre în funcție de ocazie, locație, evenimentele la care participăm. Iar cel mai important lucru este: cum le purtăm? Atitudinea este eleganță, cu Stil…! Iată câteva regulile de stil lansate de Coco Chanel cu zeci de ani în urmă, dar care sunt valabile și astăzi.
1. ”Luxul trebuie să fie confortabil, altfel nu e lux.” Mai presus de estetic se află funcţionalitatea pieselor pe care le porţi. Degeaba deţii o rochie nepreţuită financiar dacă aceasta te va împiedica să te simţi în largul tău atunci când o porţi. Croiala hainelor dar şi stilul lor trebuie să fie pe placul tău; nu orice este nou şi scump este şi funcţional!
Coco Chanel este primul designer care o promovat portul pantalonilor în rândul femeilor şi i-a introdus şi în colecţiile sale oferindu-le femeilor unul dintre cele mai importante daruri: liberate de mişcare. Tot în acest scop funcţional a fost creată şi poşeta matlasată cu lanţ pe umăr, pentru ca posesoarele sale să aibă mâinile libere.
2. ”Este dezgustător să mergi cu câteva milioane atârnate de gât doar pentru că eşti bogat.” Coco Chanel obişnuia să poarte bijuterii veritabile, perle naturale şi pietre preţioase, împreună cu cele din materiale semi-preţioase, chiar dacă şi-ar fi permis lejer să poarte cele mai scumpe bijuterii. O femeie valorează mai mult decât preţul hainelor şi accesoriilor sale şi o femeie impresionează mai mult atunci când face combinaţii originale decât atunci când copiază cele mai noi trenduri.
3. ”Simplitatea este cheia eleganţei.” Una dintre cele mai preţioase moşteniri de la cel mai revoluţionar designer al lumii moderne, Coco Chanel, este ”Little Black Dress”. Orice femeie trebuie să aibă în garderobă OBLIGATORIU o rochie simplă neagră, care poate fi purtată la orice oră din zi, în orice zi a săptămânii fără probleme. În funcţie de accesoriile pe care le asortezi vei crea ţinuta ideală pentru orice eveniment!
4. ”Moda se schimbă dar stilul rămâne.” Creaţiile lui Coco Chanel sunt atemporale: LBD, jacheta universală, poşeta matlasată, sticluţa şi parfumul Chanel nr. 5, look-ul masculin, etc. Designerul susţine mai presus de modă, care se schimbă, conturarea unui stil personal. Acesta îţi garantează un look impecabil la orice vârstă şi o semnătură de succes a unei femei. 5. ”Cel mai curajos act este să gândeşti pentru tine însăţi. Şi să se vadă.” Ce ar fi fost dacă designerul Coco Chanel ar fi creat haine în spiritul vremii, dacă s-ar fi conformat în loc să inoveze? Oare cât timp ar fi durat ca femeile să facă tranziţia de la fustă la pantalon şi de la estetic la funcţionalitate? Urmând exemplul lui Coco, îndrăzneşte să ieşi în evidenţă prin felul tău de a fi, nu prin conformism! Care dintre cele 5 reguli de stil moştenite de la Coco Chanel simţi că te reprezintă cel mai bine pe tine? Designerul spunea, de asemenea, ”dacă te-ai născut fără aripi, nu face nimic să le opreşti creşterea”!
O femeie foarte înțeleaptă a spus odată "Moda trece, doar stilul rămâne neschimbat", acea femeie este legendară Coco Chanel. Îți oferim cele mai bune sfaturi ale lui Coco pentru că tu să fii mereu stilată. Coco era de părere că ținutele ei ar trebui să fie incluse într-o patiserie. Dar cât ne privește pe noi, sunt piesele ei cele ce sunt perfecte prin simplitatea lor. Cu mult după ce hainele pufoase, umerasii, platformele, colanții sau jensii skinny au făcut istorie, moștenirea de eleganță și stil a lui Chanel trăiește în continuare. Sfaturi: Încărca-te cu accesorii
Chanel adoră accesoriile mergând pe premiza: mai mult înseamnă o atitudine mai bună. Ea mixa tot timpul bijuterii valoroase cu unele fake, nu era văzută aproape deloc fără șiraguri de perle, lanțuri încărcate cu rubine, smaralde și pietre semi-prețioase, manșete încrustate cu pietre malteze, o broșa cu o camelie (floarea ei preferata) și o beretă, fundă sau o pălărie cu borul îndoit.
Când optezi pentru o ținută simplă cu tricou alb, accesorizarea este cheia. Să nu îți fie teamă să porți bijuterii: coliere impunătoare sau mai multe șiraguri, cercei mari, brățări multe și mari. Mixeaza elemente masculine cu elemente feminine La începutul anilor '20, bobul baietos al lui Chanel, siluetă ei băiețoasă și spiritul ei plin de energie erau legendare. Ea împrumută haine purtate de prietenul ei. Coco a început prin a purta puloverul jucătorului de polo Boy Capel în zilele răcoroase din Deauville, haină polo și tweedurile ducelui de Wastminster, bluze cu dungi (că cele purtate de Audrey Tautou în film) și pulovere purtate de bărbați obișnuiți.
Adoptă și tu un look original a la Coco Chanel combinând elementele feminine cu cele masculine. Sa le purtati cu Stil! By Irina Tirdea

Commenti

Post più popolari